Dingle AIK F10/11

Referat: IBF Älvstranden F09/10/11 Svart - Dingle AIK F10/11

En heldag i innebandyns tecken startade i Santoshallen på Eriksberg. Vi skulle möta Älvstranden som gick vinnande ur mötet hemma iMunkedalshallen i oktober. Den gången hade vi flera spelare borta pga olika anledningar och fick motstuds och en tvåmålsförlust. Idag skulel det visa sig bli en annan resa.

Uppvärmning i liten hall i anslutning till A-hallen då det var futsalträning före. Inga problem med det - bra att få uppvärmning över huvud taget med de förutsättningarna.

Matchens tartar lite ängsligt och vi är stundtals tillbakatryckta av Älvstrandens kvicka spelare som verkar dubbla i alla närkamper. I alla fall är det så det känns när vi inte kan etablera vårt spel. Mer sant är att de har en spelstil som liknar vår och nu fick vi känna på den medicinen...
Som sagt lite haffsigt spel, en del slumppass mot mitt och det är en storspelande Ida som håller oss kvar när vi ger Älvstranden flera bra lägen till skott och även kontringsmöjligheter.
Period 1 slutar dock med ledning 0-1 till oss efter att Wilma tryckt dit den efter pass av Vilja. Ett kanske rättvis ledningsmål med tanke på spelövertaget, men inte en helt säker känsla inför andra.

Andra perioden och nu skulle det bli fart. Vi gjorde en liten taktisk ändring i uppställningen efter en stund och den gav effekt. Det gäller att se var våra styrkor och svagheter ärför dagen och anpassa dessa. I dag slog det väl ut...
0-2 är matchen absolut snyggaste mål. Wilda har kommit högt upp i banan och får en pass till Stina J som är centralt placerad i slottet. Med all tid i världen och ingen som går på så görs dagens första zorromål genom att dra målvakten åt dess högerlkant för att sedan zorra upp den i målvaktens vänsterkryss. Helt otagbart!
0-3 tar coach Per på sig som ett riktigt coachmål :) Noterar att Älvstranden tryckt upp högt. Alicre har lagt upp den i för inslag i vårt eget hörne och hon har ett bra och långt skott. Jag ropar på Vilja att gå på mål, vilket hon gör. Alice lägger en räkmacka med majonäs och alla tillbehör rätt på bladet på Vilja som kan stänka in den bakom ett fullkomligt bortgjort Älvstrandenförsvar. Riktigt snyggt mål det med!

Sedan rullar det på och 0-4 kommer efter ett riktigt spelmål. Alva i forwardposition passar Lindsay som centralt framför målvakt kan sätta den. Ett riktigt fint innebandymål det också. Dingle har fullständigt spelövertag i denna period även om Älvstranden kommer till en del vassa avslut främst efter kontringar och det är egentligen främst lite otur och att vi är på hälarna är Älvstranden tillåts båga in från vårt vänsterhörn och avlossa ett otagbart skott. 1-4 p åtavlan vid periodvila.

Tredje perioden blir lite mer ängslig igen och Ida i målet får bekänna färg. Älvstranden kommer ut med energi och har mnga bra chanser i början av perioden. Det är dock Dingle som gör periodens enda mål. 1-5 blir slutresultat efter att Alice gjort dagens första backmål efter pass från Stina Ö från Älvstrandens vänsterhörne.
Med 45 sekunder kvar får Älvstranden ett frislag i riktigt bra läge framför vårt mål och vi passar på att tatime-out. Kan ju tyckas lite futtigt när man leder med 1-5, men mest för utbildningssyfte atttjejerna ska få en chans att tänka till kring hur de ska ställa upp i frislagsläget. Vi får mycket ritkigt till en bra mur och Fébe styr undan skottet med fot eller klubba (såg inte riktigt) och Älvstrandens läge blev till en rensning av en back. tiden rinner ut och dagens första seger är ett faktum.

En bra match där vi tar med oss bra snack på planen och att vi vågar spela innebandy i period två efter att ha varit något pressade i första perioden. Riktigt fin match som var snäll och ganska händelselös.
Vi gjorde också ett riktigt bra Powerplay med en del splearepå ovana PP positioner. Rullade bra boll och hade flera bra chanser. Älvstranden stod upp bra i boxplay också och gjorde livet svårt för oss. Så stort plus till deras försvar i numerärt underläge!

Dagens omnämnanden går till;
Ida i målet! Fantastiskt målvaktsspel. Välplacerad vid förstastolpen vid flera inbrytningsförsök av Älvstranden, många bra räddningar vid skott utifrån, dödade effektivt spelet kring egen kasse och startade en del farliga omställningar med bra utkast. Mycket bra spel idag Ida! Idun lyfte sig också ett par snäpp idag. Stundtals tufft på backpositionen när Älvstranden sköljde över oss. Fick en del smällar och hade flera tuffa dueller i sarghörn. Kom oftast ur dem och fick iväg boll längs sarg till forward eller center. Bra slit idag Idun!
Vi har ett omnämnande till... men det kommer även i nästa match mot Kärra så vi väntar med det... :)